Resveratrol C

Състав на продукта:

Екстракт от Malpighia glabra (осигуряващ еквивалент на Витамин С - 500 mg/таблетка), Пигментен екстракт от Aronia melanocarpa и Black nebula carrot, Пребиотик като фруктоолигозахариди от корен на Cichorium intybus, тринатриев цитрат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

Приложение:

Продукта се използва в диетични програми за осигуряване на бионалична форма на Витамин С. Наличната аскорбинова киселина в този продукт е във вид на сол, което представлява буферирана форма на Витамин С. Когато Витамин С е в киселата си форма (във вид на аскорбинова киселина), при съхранение влиза в реакция с водата от въздуха и преминава в дехидроаскорбинова киселина. В този променен вид ако се усвои от организма дехидроаскорбиновата киселина проявява антиоксидантни и комплексообразуващи свойства но не може работи като витамин. При добавянето на Витамин С чрез храната е необходимо да се усигурят условия при които аскорбиновата киселина се освобождава като такава, след като попадне в кръвообръщението. Когато добавяме директно аскорбинова киселина в храненето, няма как да я предпазим да не влиза в химична реакция с другите компоненти от храната или с веществата естесвено намиращи се в храносмилателната система. Ето защо е необходимо аскорбиновата киселина да се добавя в нейна буферирана форма. В този продукт аскорбиновата киселина е буферирана, което гарантира висока бионаличност. 

Комбинирането на Витамин С и флавоноидите от пигментните екстракти осигурява допълнителна мощна антиоксидантна защита, както и синергично действие увеличаващо стабилността на продукта и удължаване на неговата трайност. 

Препоръчителен прием:

Сутрин по 2 таблетки на празен стомах 15-20 минути преди хранене за възрастни и по 1 таблетка за деца. При необходимост от висок прием на Витамин С, може да се приема до 6 таблетки дневно, но за предпочитане е таблетките да се приемат до 15:00 часа. !!! Високия прием на Витамин С, може да предизвика претонизиране което да попречи на съня !!!

Таблетки в опаковка: 60 броя

 more ...

 

Malpighia glabra fruits

 

Aronia melanocarpa

 

Black nebula carrot

 

Cichorium intybus

Етикет на продукта:


 

 към каталога